Mooie seizoensstart Merida Bassa

Mooie seizoensstart Merida Bassa

Onder het genot van een mooi lente zonnetje is de eerste XCO wedstrijd van het Nederlandse seizoen gereden in het Brabantse Berlicum.

Allereerst waren de dames categorieën aan de beurt.

Na de start van drie categorieën, was het Luna die door als tweede binnen te komen, voor het eerste succes voor het team zorgde. . Vlak daar achter kwam Noa net te kort voor het podium en werd 4de. De nieuwelingen meisjes zijn dus goed begonnen aan hun seizoen.

Luna op koers voor een moooie tweede plaats
Noa in de race voor een vierde plek

Nu was het wachten op de junior dames. Lola lag ook op podium koers en ook zij mocht met bloemen  naar huis door derde te worden. Mirte, die een wat mindere start had, kon toch nog wat plaatsen op schuiven en werd keurig 7de.

Mirte onderweg
Lola op weg naar de derde positie

Burcu is nog  zoekende naar haar balans, qua wedstrijden rijden en moeder zijn, ze haalde een 22plaats bij de elite dames.

Burcu strijdt voor haar plaats

Toen was het de buurt voor de Elite/belofte en de Junioren

Wim streed lang voor een top 10 plaats maar dit lukte net niet. Maar met een 13de plaats mag hij ook best tevreden zijn. Kyro zat niet lekker in zijn wedstrijd en dat was helaas ook terug te zien in zijn uitslag; 23ste.

Bij de Junioren ging Kjell als een komeet van start! Helaas was dit van korte duur namelijk in de derde bocht brak hij zijn ketting met een flinke kop rol als gevolg. Maar snel naar de post en daar werd hij voorzien van een nieuwe en kon op grote achterstand zijn wedstrijd toch hervatten.
Frits had een mindere start, maar vocht zich keurig naar de kopgroep. Jammer dat de laatste ronde er net een te veel was om te kunnen strijden voor een podium plaats. Maar met een vierde plaats in zijn eerste wedstrijd bij de junioren mag hij ook niet klagen. Kjell vocht zich keurig terug naar een 21ste plaats.

Frits in de achtervolging
Doorkomst Kyro

Als laatste waren de nieuwelingen aan de beurt. Maar lieft 5 jonge talenten voor het team in deze wedstrijd.
Morris die van tevoren zij dat hij niet op kop wilde beginnen? Hij was dit na een bocht al vergeten en nam dus toch kopstart. Gevolgd door een super start van Mika. De rest volgde halverwege het grote peloton van ruim 60renners.
Het was mooi om te zien hoe deze jonge honden over het parkoers heen jakkerden. Na een kleine uur wedstrijd was het Morris die net de sprint om de laatste podium plaats verloor, en dus 4de werd gevolgd op een wat aangeslagen Mika met een nette 7de plaats.
Nick werd 33ste, Ruben 37ste en Jelmer kwam als 51ste teleurgesteld binnen. Zijn reactie was “wat zijn al die jongens beren en dan ben ik een muis“.

Vrijdag zullen de meeste vertrekken naar het Duitse Solingen waar zaterdag en zondag de  eerste wedstrijd van de 3 Nations Cup zal worden gereden.

Over de auteur

CUBE Bassa Biking Team administrator