Nieuws

Compilatie EK in Pila

Wat een topervaring was het EK in Pila voor de jongens en meisjes van het Merida Bassa Biking Team. Om na te genieten hebben we een korte compilatie gemaakt van het evenement!

EK MTB Pila

Onze teams die de strijd aan gaan op het EK MTB in Pila zijn bekend.

Team 1 bestaat uit Mika Bouman, Luna Cnossen en Morris Gruiters. Team 2 bestaat uit Noa Stolk, Ruben van Kerkvoorde en Jelmer Bassa. En last but not least, Team 3. Team 3 bestaat uit Nick Klijn en de gastrenners Britt Davidson en Casper Turk.

Team 1
Team 2
Team 3

Het EK zal voor de tweede keer gehouden worden in Pila (Italie). Het kampioenschap begint op 20 augustus en zal sluiten op 24 augustus.

Op Dinsdag 20 augustus is de individuele tijdrit. Deze tijdrit bepaald de startpositie voor de finale XCO wedstrijd op zaterdag 24 augustus. Woensdag 21 augustus is de Team Relay waarbij ieder teamlid 1 ronde van het XCO parcours aflegt. Donderdag 22 augustus is de Eliminator. Deze discipline begint aan populariteit te winnen en is dit jaar voor het eerst toegevoegd aan het programma in Pila. Vrijdag kunnen alle renners hun verdiende rust nemen en zich voorbereiden voor de klapper op zaterdag 24 augustus. Dan is het moment waar het allemaal om gaat en waar de renners naartoe geleefd hebben; het XCO EK.

Onze renners zijn gemotiveerd en klaar om de strijd aan te gaan met hun leeftijdsgenoten uit heel Europa. Wij gaan al onze lezers regelmatig voorzien van updates.

Eerste wedstrijd 3 Nations Cup Solingen

De meeste renners waren vrijdag al afgereisd naar Duitsland om het parkoers te verkennen.
Zaterdag waren het dit keer de nieuwelingen die de spits mochten afbijten.
Mika was hier met een 10de plaats de best geklasseerde renner. Morris haalde een 15de  plaats. Nick 58, Jelmer 71 en Ruben 73.

Morris sleurt op kop

Hierna waren alle dames van het team aan de beurt. Als eerste de Elite dames met Burcu aan het vertrek. Een minuut daar achter vertrokken de junior dames met Lola en Mirte. Vrij snel daarna waren het En als de nieuwelingen meisjes met Noa, Luna, en Gerrie die mochten vertrekken.

Warmrijden in het zonnetje

Burcu kwam na 7 rondes binnen op plaats 20 bij de elite dames. Bij de junior dames was het Lola die mee streed om een derde plaats, maar kwam hier net iets voor te kort, ze werd 4de wat in de 3 Nations Cup alsnog een podium plaats betekende, omdat de eerste 5 hier worden gehuldigd. Mirte reed zich ook keurig in de top 10, zij werd 8ste.

Burcu na de drop off

Bij de Nieuwelingen meisjes gingen Noa, Luna en Gerrie de strijd aan. Ook nu was het Luna die lang mee streed voor de podium plaatsen uiteindelijk kwam ze net tekort, ze was toch keurig 5de, Noa kwam als 7e binnen en Gerrie die haar eerste grote wedstrijd reed, kwam op een keurige 14de plaats binnen.

Luna berg op

Op zondag mochten de junioren  zich al om 8.45 uur melden in het startvak. Frits en Kjell vochten hier voor een top 10 plaats. Uiteindelijk was het Kjell die 8ste werd. Na een tuime;partij, mocht hij zich na de wedstrijd even melden bij de EHBO tent en zelf het ziekenhuis werd even bezocht. Gelukkig was alles niet zo erg als het leek. Dus mocht hij na een drukverband weer naar huis.  Frits was na een flinke inhaalrace keurig 12de, lang niet slecht voor onze eerste jaars junior.

Als laatste waren onze belofte Wim en Kyro aan de beurt. Zij reden een solide race, maar ze moeten zich nog veel verbeteren om hun niveau van vorig jaar te behalen. Wim wist een 37ste plaats uit het vuur te slepen, Kyro kwam daar net iets achter met een 39ste plaats.

Aanstaand weekend is Beringen aan de beurt voor de 2de wedstrijd in deze mooie competitie!!

Alles foto’s zijn hier te vinden.

Mooie seizoensstart Merida Bassa

Onder het genot van een mooi lente zonnetje is de eerste XCO wedstrijd van het Nederlandse seizoen gereden in het Brabantse Berlicum.

Allereerst waren de dames categorieën aan de beurt.

Na de start van drie categorieën, was het Luna die door als tweede binnen te komen, voor het eerste succes voor het team zorgde. . Vlak daar achter kwam Noa net te kort voor het podium en werd 4de. De nieuwelingen meisjes zijn dus goed begonnen aan hun seizoen.

Luna op koers voor een moooie tweede plaats
Noa in de race voor een vierde plek

Nu was het wachten op de junior dames. Lola lag ook op podium koers en ook zij mocht met bloemen  naar huis door derde te worden. Mirte, die een wat mindere start had, kon toch nog wat plaatsen op schuiven en werd keurig 7de.

Mirte onderweg
Lola op weg naar de derde positie

Burcu is nog  zoekende naar haar balans, qua wedstrijden rijden en moeder zijn, ze haalde een 22plaats bij de elite dames.

Burcu strijdt voor haar plaats

Toen was het de buurt voor de Elite/belofte en de Junioren

Wim streed lang voor een top 10 plaats maar dit lukte net niet. Maar met een 13de plaats mag hij ook best tevreden zijn. Kyro zat niet lekker in zijn wedstrijd en dat was helaas ook terug te zien in zijn uitslag; 23ste.

Bij de Junioren ging Kjell als een komeet van start! Helaas was dit van korte duur namelijk in de derde bocht brak hij zijn ketting met een flinke kop rol als gevolg. Maar snel naar de post en daar werd hij voorzien van een nieuwe en kon op grote achterstand zijn wedstrijd toch hervatten.
Frits had een mindere start, maar vocht zich keurig naar de kopgroep. Jammer dat de laatste ronde er net een te veel was om te kunnen strijden voor een podium plaats. Maar met een vierde plaats in zijn eerste wedstrijd bij de junioren mag hij ook niet klagen. Kjell vocht zich keurig terug naar een 21ste plaats.

Frits in de achtervolging
Doorkomst Kyro

Als laatste waren de nieuwelingen aan de beurt. Maar lieft 5 jonge talenten voor het team in deze wedstrijd.
Morris die van tevoren zij dat hij niet op kop wilde beginnen? Hij was dit na een bocht al vergeten en nam dus toch kopstart. Gevolgd door een super start van Mika. De rest volgde halverwege het grote peloton van ruim 60renners.
Het was mooi om te zien hoe deze jonge honden over het parkoers heen jakkerden. Na een kleine uur wedstrijd was het Morris die net de sprint om de laatste podium plaats verloor, en dus 4de werd gevolgd op een wat aangeslagen Mika met een nette 7de plaats.
Nick werd 33ste, Ruben 37ste en Jelmer kwam als 51ste teleurgesteld binnen. Zijn reactie was “wat zijn al die jongens beren en dan ben ik een muis“.

Vrijdag zullen de meeste vertrekken naar het Duitse Solingen waar zaterdag en zondag de  eerste wedstrijd van de 3 Nations Cup zal worden gereden.

Parcours classificaties 3-Nations Cup

Hier kun je de parcours classificaties vinden van de 3-Nations Cup wedstrijden. In deze classificaties worden alle hindernissen beschreven en krijgen ze een aantal sterren voor de moeilijkheidsgraad.

Verder worden de hoogtemeters weergegeven en worden er andere bijzonderheden van het parcours vermeld.

Voor de renners en andere liefhebbers zijn deze classificaties erg de moeite waard om een door te nemen.

Teamtraining in Beringen – Belgie

Voordat het seizoen begint was het tijd voor een team training en dit keer op een van de parcoursen van de 3-Nations Cup in Beringen. Technisch uitdagend met pittige klimmen en mooie rockgardens, wat willen ze nog meer? Onder toeziend oog van trainer Olaf en teammanagers Patrick & Jan werden de rijders uitgedaagd en ondersteund. En dankzij de bakkunsten van enkele ouders waren er tussendoor ook nog eens pannenkoeken na al dat harde werken voor de rijders.

Het was een topdag voor iedereen, laat de competitie maar komen!

#Bring-it-on!!

Wedstrijdkalender

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Onze renners beginnen al in vorm te raken. De ene is nog bezig aan de laatste veldritwedstrijden, de ander doet er nog een strandrace bij, duurtrainingen worden aangevuld met interval en techniek trainingen. Dit alles om maar goed voorbereid aan de start te staan bij de seizoensopener in Berlicum. Hieronder kun je de wedstrijdkalender voor seizoen 2019 vinden waar wij aanwezig zullen zijn.

09-03-2019                 Bar End Bikeweekend Powered by Merida               Apeldoorn

24-03-2019                 Grote prijs Kivada                                                      Berlicum

30/31-03-2019           3 Nations Cup (Duitsland)    NRW Cup                    Solingen

6/7-04-2019               3 Nations Cup (België)                                             Beringen

13/14-04-2019           3 Nations Cup (Duitsland)     NRW Cup                   Saalhausen

28-04-2019                 Koningscup                                                                Havelterberg

12-05-2019                  NRW Cup                                                                   Essen

12-05-2019                 Zwiep Trek mtb cup                                                   Oldenzaal *

10-06-2019                 NK Street Race                                                           Goirle

16-06-2019                 NRW Cup                                                                  Grafschaft

16-06-2019                 Baggelhuizerplas MTB                                               Assen

21-06-2019                 NK MTB Eliminator Veslen-Zuid,                               Spaarnwoude

22/23-06-2019           3 Nations Cup                                                            Spaarnwoude

29/30-06-2019           3 Nations Cup (België)                                             Houffalize

07-07-2019                  NRW Cup                                                                   Haltern am see

07-07-2019                 3 Nations Cup – Bar End Trophy                               Apeldoorn,

20-07-2019                 Nederlands Kampioenschap  XCO (dag 1)                 Sittard (Watersley)

21-07-2019                 Nederlands Kampioenschap  XCO (dag 2)                 Sittard (Watersley)

20/21-08-2019             EK Jeugd (Italië      Nieuwelingen team                    Pila                 

24/25-08-2019           3 Nations Cup & LJC Snowworld                              Zoetermeer

01-09-2019                 NRW Cup                                                                  Pracht

14/15-09-2019           3 Nations Cup (Duitsland)     NRW Cup                   Wetter-Ruhr

21-09-2019                 NRW cup                                                                   Hürtgenwald

22-09-2019                 Watersley Mountainbike XCO UCI Class 1                Sittard (Watersley)

28-09-2019                 NRW Cup                                                                   Remscheid

29-09-2019                 NK MTB Marathon – Bart Brentjens Challenge     Eijsden

Nieuwe website

Nieuw seizoen, nieuwe fietsen, nieuwe renners…..daar hoort ook een nieuwe website bij!

We zijn erg trots om op onze nieuwe website de nieuwe selectie van het Merida Bassa Biking Team te presenteren, maar ook om al onze sponsoren en het materiaal onder de aandacht te brengen.

De nieuwe website

Teamtraining

In de stromende regen hebben onze renners gisteren (zondag 27 januari 2019) hun tweede teamtraining afgelegd.

Om 10:00 werd iedereen welkom geheten bij Jan thuis en stonden koffie, thee en heerlijke koeken klaar. Er zijn een aantal nieuwe renners, dus het was ook tijd om elkaar beter te leren kennen. Om de beurt moesten de renners even de regen in voor een profielfoto en later werd de groepsfoto gemaakt.

Na een korte toespraak van Patrick vertrokken de renners op hun oude fiets om in de omgeving van Hoornaar te gaan trainen.

Omdat het regende zou het geen lange duurtraining worden, maar werden er in de buurt wat singletracks genomen en werd er een bikeparkje opgezocht. Door de gladheid waren er de nodige valpartijen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Blije gezichten tijdens de training.

Na de training was het tijd voor een welverdiende lunch. Maar ook was het moment aangebroken waar iedere renner naar uit had gekeken: de teamfietsen werden uitgedeeld. Patrick heeft de afgelopen weken kosten noch moeite gespaard om alle fietsen op tijd klaar te hebben, wat hem ook gelukt is. Naast de prachtige Merida Big Nine 6000’s kreeg ook iedere renner een gevulde krat mee naar huis met daarin nog 2 extra set Schwalbe banden, een KMC ketting, een voedingspakket van NatuSport en de casual kleding van Merida. O ja…de krat moest terug.

Volle kratten met materiaal.
12